Välkommen till LiUB – vad gäller nu?

**This blog post is also available in English**

En ny termin är på väg att starta och vi på Linköpings universitetsbibliotek önskar alla välkomna, både nya och gamla studenter!

Coronapandemin är inte över men vi går förhoppningsvis mot ljusare tider. På biblioteket återgår vi delvis till normala rutiner, bland annat vad gäller lånetid på kursreferensböcker och förseningsavgifter. Fortfarande gäller vissa restriktioner på LiU och det är viktigt att hålla sig ajour med vad som gäller:

Rekommendationer som gäller vid LiU

Kursreferensböcker

Från och med den 23/8 upphör vi med 3-dagarslån på kursreferensböcker och återgår till 1-dagslån (daglån), det vill säga när du lånar ett kursreferensexemplar får du behålla det över dagen men måste återlämna det innan du lämnar campus samma dag.

Förseningsavgifter

Under delar av distansläget och pandemin har vi inte skickat ut nya fakturor för böcker som varit försenade. Från och med den 13/9 återgår vi till normala faktureringsrutiner. Håll koll på återlämningsdatum på dina lån genom att logga in på Mina lån. Observera att gamla avgifter ligger kvar och för fjärrlån gäller särskilda regler.

Öppettider

Öppettiderna varierar på våra olika campusbibliotek och från vecka till vecka under terminsstarten. Kolla webben för aktuella öppettider.

Kontakta oss

Du når oss via e-post biblioteket@liu.se, chatt via bibliotekets webb (vardagar 10-16) eller telefon:

Campus Norrköpings bibliotek

Medicinska biblioteket

Vallabiblioteket

Följ oss gärna på sociala medier!

Twitter: @LiU_Bibliotek

Instagram: linkoping_univbibliotek

Facebook: Linköpings universitetsbibliotek

Ny student?

För dig som är ny student vid LiU hittar du en kort introduktion till bibliotekets tjänster här: Ny student?

Skrivet av: Maria Svenningsson, bibliotekarie på Vallabiblioteket

Posted in Allmän, corona, På Svenska and tagged , , , .