Ny student?

**This blog post is also available in English**

För dig som är ny LiU-student tipsar här om hur du kan använda våra resurser både digitalt och fysiskt.

Låna med ditt LiU-kort / Reservera med ditt LiU-ID

Ditt LiU-kort fungerar som lånekort och ditt LiU-ID (xxxxx-123) fungerar som användarnamn när du loggar in till våra e-resurser och reserverar böcker i bibliotekets söktjänst. I bibliotekets utlåningsautomater kan du använda LiU-kortet för att låna böcker och förnya dina lån. Lånetiden är normalt tre veckor, men är det kö på boken när du lånar den blir lånetiden en vecka istället.

Mer om att söka och låna

Reservera böcker – hur funkar det?

Kursböcker

Biblioteket har exemplar av dina kursböcker, dels som hemlån, dels som referensexemplar för korttidslån. Kursreferensexemplaren finns på biblioteket vid det campus där kursen ges. Då det är möjligt skaffar vi kursböckerna även i elektroniskt format.

Biblioteket på webben

Via webben kan du använda bibliotekets söktjänst UniSearch för att söka böcker, vetenskapliga artiklar med mera. Du kan också köa på böcker och nå vårt utbud av e-tidskrifter, e-böcker och databaser. I våra ämnesguider hittar du bland annat tips på databaser och hur du söker information inom just ditt ämne.

Du kan även följa vad som händer på biblioteket på vår blogg och i sociala medier, och du kan lära dig mer om biblioteket och dess tjänster på vår kanal på YouTube.

För att komma åt bibliotekets e-tidskrifter och e-böcker loggar du in med ditt LiU-ID. Läs mer om LiU-ID: LiU-ID och LiU-kort

Ämnesguider

Biblioteket på webben, Biblioteket på Twitter, Biblioteket på Instagram,  Biblioteket på Facebook, Blogg: Aktuellt på biblioteket

Filmer om biblioteket på YouTube

Det finns många sätt att kontakta oss: via mejl, telefon och chatt.

biblioteket@liu.se

Campus Norrköpings bibliotek: 011-36 30 60

Medicinska biblioteket: 013-28 19 91

Vallabiblioteket: 013-28 19 10

Chatt

Bibliotekets chatt (öppen vardagar 10.00-16.00 under terminstid) hittar du via biblioteket på webben.

Biblioteket och Covid-19

Under pandemin har LiU och Universitetsbiblioteket vidtagit en rad åtgärder för att minska smittspridningen. Läget kan dock förändras och nya åtgärder kan tillkomma. Håll dig uppdaterad om vad som gäller:

Coronavirus – så agerar Linköpings universitet