Nya bilder infrÄn Studenthuset

Postad i: AllmÀn den 20 February, 2019 av Frida Ekman

1 people like this post.

Bilder pÄ atriet, grupprum, och lÀrmiljöer.

 


 


Bilderna blir verklighet!

Postad i: AllmÀn den 19 November, 2018 av Frida Ekman

1 people like this post.

Nu börjar vi kÀnna igen huset frÄn gestaltningsbilderna! InvÀndigt börjar det ocksÄ synas tydligare i entréhallen. JÀmför arkitektens gestaltningsbilder med foton frÄn byggnationen.

 

Gestaltningsbild av White arkitekter.

Foto frÄn Universitetsbibliotekets instagram.

Gestaltningsbild av White arkitekter.

Foto frÄn Studenthuset november 2018.


 


Besök ersÀtts med film inifrÄn Studenthuset

Postad i: AllmÀn den 7 November, 2018 av Frida Ekman

0 people like this post.

Det Àr mÄnga som Àr nyfikna pÄ Studenthuset, inte bara de som kommer att ha sin arbetsplats hÀr. Men möjligheten att göra studiebesök inne pÄ byggarbetsplatsen mÄste tyvÀrr begrÀnsas.
De tidigare utlovade studiebesöken pÄ byggarbetsplatsen Àr inte praktiskt genomförbara. Grupperna kan inte vara större Àn tio personer och mÄste Ätföljas av tre ansvariga. Alla besökare mÄste ha skyddsskor, hjÀlm och vÀst. För nÀrvarande Àr bygget arbetsplats för 90 personer, om en mÄnad sÄ mÄnga som 120. Arbeten pÄgÄr frÄn tidig morgon till sen kvÀll. Vissa arbetsmoment mÄste eventuellt stoppas vid studiebesöken och med sÄ mÄnga som kanske 200 personer pÄ besök kan det pÄverka tidplanen av bygget.
Interiört har bygget Ànnu inte kommit sÄ lÄngt att man kan fÄ en uppfattning om hur enskilda arbetsplatser kommer att se ut.
Men för att alla ska fÄ en bild av hur insidan av Studenthuset vÀxer fram kommer filmer att produceras, en under hösten och en senare i vÄr. I filmerna kommer man kunna se olika rumsligheter, den stora trappan i entrén samt det öppna atriet och den hÀngande trappan som leder mellan vÄningsplanen. Löpande kommer ocksÄ bilder och information lÀggas ut pÄ Byggbloggen.
Det kommer ocksÄ att bli fler informationsmöten ju nÀrmare inflyttning vi kommer.


 


Bilder inifrÄn Studenthuset

Postad i: AllmÀn den 16 October, 2018 av Frida Ekman

1 people like this post.

Nu hÀnder det mycket inne och utanför Studenthuset. Plan 1 dÀr det stora bokmagasinet kommer finnas har det gjutits golv med skenor för bokhyllorna. Utanför skapas en stor cykelparkering dÀr ocksÄ konstverket ATT kommer att ligga.

Bilderna kommer frÄn PEABs byggledning.


 


Nu gÄr det fort!

Postad i: AllmÀn den 21 May, 2018 av Frida Ekman

1 people like this post.

Vi Àr nu uppe och har gjutit bjÀlklaget pÄ plan 6 i Studenthuset och snart kommer fasadelement att börja monteras. Som ni har sett den senaste tiden har glaspartierna mot Corson kommit upp och det kommer upp fler och fler runt om huset. PÄ plan 1 har redan innervÀggar börjat komma upp och man jobbar med installationer för det stora bokmagasinet och arkivet som ska finnas dÀr. 

Beskedet frÄn Akademiska hus Àr att vi följer produktionstidplanen, vilket kÀnns fantastiskt!

Campus LiUs styrgrupp kommer pÄ nÀsta styrgruppsmöte fÄ besöka bygget och efter det kommer fler bilder inifrÄn byggnaden upp hÀr pÄ bloggen.


 

 


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Campus LiU drivs av WordPress