AFoU webinarium den 31 januari: ”Hållbart arbetsliv –Kompetensförsörjning för framtidens arbete”

Postad i: Allmän den 30 November, 2022 av jasma02

Nätverket AFoU – Arbetsplatsnära FoU för hållbart arbetsliv och Kansliet för hållbart arbetsliv (Regeringskansliet) genomför den 31 januari kl. 13-15 ett kostnadsfritt webinarium om kompetensförsörjning för framtidens arbete och välfärd.
Syftet med seminariet är att belysa några av förutsättningarna för att säkra kompetensförsörjning och ett hållbart arbetsliv för individer, för konkurrenskraft hos industrin och offentlig sektor. Forskare inom området kommer att ge kunskapsinspel, deltagare från Regeringskansliet och arbetsmarknadens parter ger sin syn på hur vi genom strategiskt samarbete och nya former av samverkan mellan olika aktörer i samhället kan stärka Sveriges kapacitet att skapa ett hållbart arbetsliv och kompetensförsörjning i framtidens arbete och välfärd.

Inbjudan och anmälan (senast den 26 januari 2023) till webinariet hittar du här: Inbjudan till Hållbart arbetsliv – kompetensförsörjning för framtidens arbete och välfärd den 31 januari 2023

Välkommen!


 


HELIX-konferens 2022 är genomförd!

Postad i: Allmän den 17 November, 2022 av jasma02

 

HELIX-konferens 2022 är nu över och vilken tvådagars fest det blev!

Denna gång kunde vi träffas fysiskt på Konsert och Kongress i Linköping och så härligt det var att kunna göra det igen! Med över tvåhundra anmälda deltagare, ett späckat program med keynotes, tre parallella och välfyllda strimmor, paneldiskussioner, luncher, fikapauser och konferensmiddag så blev det två mycket intensiva och roliga dagar. Inte minst bidrog alla engagerade och intresserade konferensdeltagare till att göra konferensen till vad den blev.

Vi i HELIX ledningsgrupp är otroligt tacksamma och skulle vilja tacka alla deltagare, strimmoansvariga och presentatörer, keynotes, paneldeltagare och inte minst Konsert och Kongress och vår konferensservice TM Event, för att vi tillsammans kunde skapa en så bra konferens.

Behåll gärna länken till konferenshemsidan. Vi kommer, så snart vi kan, att ladda upp så många presentationer vi kan från strimmorna i pdf-format på konferenshemsidan.

STORT TACK och på återseende!


 


Inbjudan till HELIX konferens 15–16 november

Postad i: Allmän den 12 May, 2022 av jasma02

Välkommen till HELIX konferens med temat Förändringskraft för hållbar utveckling!

Den 15-16 november är Du välkommen till två heldagar på Konsert & Kongress i Linköping som vi kommer att fylla med en mängd spännande och intressanta aktiviteter för att markera att HELIX Competence Centre nu går mot sitt slut. Vi törs lova några riktigt intressanta och spännande dagar. Fika, lunch och konferensmiddag ingår i konferensavgiften.

För anmälan och mer information besök vår hemsida: https://liu.se/forskning/helix-konferens-2022

Frågor? Kontakta madeleine.nyberg@liu.se

Varmt välkommen!

HELIX ledningsgrupp 


 


HELIX bidrar till Sveriges försvarsförmåga!

Postad i: Allmän den 11 May, 2022 av jasma02

Nu är nya utgåvan av Försvarsmaktens lärobok i pedagogik ute, ”Lärobok Pedagogiska grunder, 2022”, där HELIX-forskarna Jason Martin, Andreas Wallo, Mattias Elg och Per-Erik Ellström har varit medförfattare i två kapitel i boken. Det ena kapitlet handlar om kompetens och det andra kapitlet fokuserar på hur individer, grupper och organisationer lär.

Vi är väldigt glada att ha varit en del av detta projekt och vill rikta ett stort tack till redaktörerna Mikael Gudmundsson och Mikael Lindholm vilka har möjliggjort detta!

Klicka på bilden eller följ denna länk: https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/publikationer/l-pedgr-2022.pdf


 


Ledarskap på distans – erfarenheter från tre forskningsprojekt under pandemin. HELIX-seminarium den 7 juni!

Postad i: Allmän den 3 May, 2022 av jasma02

I en tid när pandemin börjat att släppa sitt grepp är det många organisationer som diskuterar hur den framtida arbetsplatsen skall styras och ledas. Hur ska de erfarenheter som gjorts under pandemin med avseende på distansarbete och ledarskap på distans föras vidare?

I HELIX har vi i flera sammanhang studerat dessa frågor och i det här seminariet kommer Daniel Lundqvist och Andreas Wallo att berätta om erfarenheter från tre forskningsprojekt. Två av projekten bygger på data som samlats in genom intervjuer och enkäter och ett av projekten består av en kunskapsöversikt som täcker tidigare forskning om ledarskap som främjar medarbetares välbefinnande och arbetsprestationer när arbetet bedrivs på distans hemifrån. Projekten finansieras av Forte och AFA Försäkring.

Under seminariet kommer Daniel och Andreas att försöka överblicka detta forskningsfält och dra några slutsatser om vad ledarskap på distans innebär. Förhoppningen är också att det blir intressanta diskussioner om det framtida arbetslivet där olika former av distansarbete ses som naturliga inslag och dess konsekvenser för ledarskap och personalledning. Vi välkomnar inspel från deltagarna om hur ni arbetat och avtalat om distansarbete i era respektive organisationer och om ni har några bra tips och idéer att dela med er av.

Tid: Den 7 juni klockan 13.00-15.00
Plats: Zoom
Anmälan: Med mail senast den 6 juni till madeleine.nyberg@liu.se
Zoom-länk skickas till alla anmälda.

    .     

                      Andreas Wallo och Daniel Lundqvist


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.HELIX blogg drivs av WordPress