Hållbart utvecklingsarbete

Postad i: Allmän den 26 May, 2019 av andwa12

I fredags hade vi ett mycket stimulerande och givande seminarium med Emanuel Åhlfeldt från Nestor FoU som är i färd med att slutföra en kunskapsöversikt med inriktning mot hållbart utvecklingsarbete.

Utifrån Emanuels rapport diskuterades olika innebörder och definitioner av hållbarhetsbegreppet. Det används för att synliggöra organisationers och företags ekologiska, ekonomiska och sociala ansvarstagande, men också för att analysera långsiktiga effekter från organisatoriska utvecklingsprocesser. En fråga under seminariet är om dessa innebörder av begreppet är förenliga med varandra?

Speciellt inbjuden för att ge kommentarer på rapporten var Mats Helander som är verksam som konsult med fokus på strategisk utveckling och som särskilt intresserar sig för frågor om ett ekologiskt och socialt hållbart samhälle. Mats hade flera mycket intressanta inspel och frågor under seminariet.

HELIX blogg drivs av WordPress