Ny HELIX-rapport om social validitet

Postad i: Allmän den 7 October, 2019 av andwa12

I en nyligen publicerad studie av Elin Karlsson, Jan Sandqvist, Ida Seing och Christian Ståhl undersöktes social validitet i termer av godtagbarhet, begriplighet och social betydelse för utredningar och myndighetsbeslut inom sjukförsäkringen. Studien visar att sjukskrivna ofta inte visste varför deras handläggare på Försäkringskassan hade initierat en utredning och informationen de fått kring denna var ofta bristfällig. Personernas förtroende och förståelse för de specifika testerna under utredningen var beroende av huruvida testerna var tydligt relaterade till personens svårigheter och huruvida innehåll och syfte med testet var tillräckligt beskrivet av de professionella på utredningsenheten.

Du kan ladda ner rapporten här

HELIX blogg drivs av WordPress