Att bli en yrkesarbetare – yrkeselevers upplevelser. HELIX-seminarium den 1 juni.

Postad i: Allmän den 28 April, 2021 av jasma02

Välkommen till HELIX-seminarium den 1 juni där Lisa Ferm, doktorand i sociologi med inriktning mot arbete och arbetsliv, presenterar sin doktorsavhandling.

I sin avhandling fokuserar Lisa Ferm på frågor som rör hur yrkeselever på gymnasiet skapar en yrkesidentitet som industriarbetare och vad det är som gör att de lockas till yrket och väljer att stanna kvar. Seminariets fokus kommer att ligga på hur industrielever formar sin yrkesidentitet under arbetsplatsförlagt lärande. Elevers strategier för att passa in på arbetsplatsen kommer att presenteras, liksom deras lärandebanor och sätt att hantera olika typer av kunskap. Lisa kommer även specifikt att tala om tjejerna på industriprogrammet och deras strategier för att forma en yrkesidentitet i en mansdominerad bransch. Lisa lägger fram sin avhandling den 21 maj.

Tid: Den 1 juni klockan 10.00-12.00
Plats: Zoom (Zoomlänk skickas ut efter anmälan)
Anmälan: Senast den 28 maj till madeleine.nyberg@liu.se

HELIX blogg drivs av WordPress