Kan lokal välfärdspolitik inspireras av basinkomst? HELIX-seminarium den 18 november.

Postad i: Allmän den 4 October, 2021 av jasma02

Välkomna till ett seminarium som handlar om möjligheter att genomföra basinkomstinspirerade interventioner i svensk kontext. Vid seminariet presenteras resultat från en ny kunskapssammanställning, där erfarenheter från experiment med basinkomst i olika länder sammanfattas. Särskilt fokus ligger på resultat avseende arbetsmarknadsdeltagande och psykisk hälsa. Vi diskuterar också om olika interventioner inspirerade av basinkomst skulle kunna genomföras i svenska kommuner.

Seminariet sker 18 november kl. 9-11, i HELIX lokaler på Campus Valla, Linköpings universitet. Medverkan är gratis, och fika ingår. Det är möjligt att följa seminariet även online.

Vid seminariet medverkar rapportförfattarna, Anna-Carin Fagerlind Ståhl och Christian Ståhl. Anna-Carin Fagerlind Ståhl är arbetsmiljöforskare med bakgrund som psykolog. Hennes forskning har fokuserat på förutsättningar för välbefinnande och risker för psykisk ohälsa i arbetet. Christian Ståhl är professor i sociologi och forskar om arbete, arbetsliv och välfärdssystem. Han är en av forskningsledarna vid HELIX.

Länk till rapporten: Interventioner inspirerade av basinkomst: Förutsättningar i lokal välfärdspolitik och förväntade effekter på livskvalitet och arbetsmarknadsdeltagande

Tid: Den 18 november klockan 09.00-11.00
Plats: HELIX-lokaler på bottenvåningen i Key-huset på Campus Valla, Linköpings universitet. Seminariet streamas även online för de som inte kan delta på plats.
Anmälan: Senast den 12 november till madeleine.nyberg@liu.se. Ange om du kommer fysiskt eller deltar online.

HELIX blogg drivs av WordPress