Robot Process Automation (RPA) och HR: problem och möjligheter. HELIX-seminarium den 27 oktober.

Postad i: Allmän den 20 October, 2021 av jasma02

Välkommen på HELIX-seminarium om Robot Process Automation (RPA) och HR: problem och möjligheter!

Inom HR-området ökar intresset för så kallad ”Robot Process Automation” (RPA) stadigt – algoritmstyrda datorprogram som utför förutbestämda uppgifter. Genom att införa RPA-lösningar i HR-uppgifter som exempelvis rekrytering, onboarding, prestationsbedömning, lönehantering eller administration är tanken att resurser kan frigöras så att HR-medarbetare kan fokusera på mer avancerade och strategiskt inriktade arbetsuppgifter.

I detta seminarium presenterar Marcus Persson och Andreas Wallo erfarenheter från arbetet med ett bokkapitel som granskat användningen av RPA inom HR-området i offentlig sektor. De kommer att redogöra för vad forskningen visar och inleda en diskussion om hur denna teknifiering av HR påverkar HR-medarbetares kompetenser.

Seminariet riktar sig brett till alla som är intresserade av detta område. Det vore spännande om ni som arbetar med någon form av RPA inom HR vill medverka och berätta om era erfarenheter.

Tid: Den 27 oktober klockan 13.00
Plats: Zoom (Zoomlänk skickas ut efter anmälan)
Anmälan: Senast den 25 oktober till madeleine.nyberg@liu.se

HELIX blogg drivs av WordPress