Ledarskap på distans – erfarenheter från tre forskningsprojekt under pandemin. HELIX-seminarium den 7 juni!

Postad i: Allmän den 3 May, 2022 av jasma02

I en tid när pandemin börjat att släppa sitt grepp är det många organisationer som diskuterar hur den framtida arbetsplatsen skall styras och ledas. Hur ska de erfarenheter som gjorts under pandemin med avseende på distansarbete och ledarskap på distans föras vidare?

I HELIX har vi i flera sammanhang studerat dessa frågor och i det här seminariet kommer Daniel Lundqvist och Andreas Wallo att berätta om erfarenheter från tre forskningsprojekt. Två av projekten bygger på data som samlats in genom intervjuer och enkäter och ett av projekten består av en kunskapsöversikt som täcker tidigare forskning om ledarskap som främjar medarbetares välbefinnande och arbetsprestationer när arbetet bedrivs på distans hemifrån. Projekten finansieras av Forte och AFA Försäkring.

Under seminariet kommer Daniel och Andreas att försöka överblicka detta forskningsfält och dra några slutsatser om vad ledarskap på distans innebär. Förhoppningen är också att det blir intressanta diskussioner om det framtida arbetslivet där olika former av distansarbete ses som naturliga inslag och dess konsekvenser för ledarskap och personalledning. Vi välkomnar inspel från deltagarna om hur ni arbetat och avtalat om distansarbete i era respektive organisationer och om ni har några bra tips och idéer att dela med er av.

Tid: Den 7 juni klockan 13.00-15.00
Plats: Zoom
Anmälan: Med mail senast den 6 juni till madeleine.nyberg@liu.se
Zoom-länk skickas till alla anmälda.

.

Andreas Wallo och Daniel Lundqvist