Internat med Språk & Kultur

 

Den här veckan har jag haft förmånen att få följa med Forskningsmiljön Språk och kultur på internat. IKOS-projektet var en av punkterna på dagordningen och alla uppmuntrades då att komma till workshopen i C-huset på måndag för att diskutera avdelningsstruktur. Workshopen pågår mellan 9-12, det finns fika, och man bestämmer själv om man vill stanna en kort stund eller en lång. Kan man inte komma så går det bra att skicka sina förslag skriftligt till mig.

Under samma punkt fick jag också ta del av ett väldigt spännande samtal om vilka forskningsområden som är de mest framträdande inom SoK. Det är tydligt att det är en produktiv forskningsmiljö med stark internationell förankring och som är framgångsrik i att attrahera externa medel. Dessutom finns uppenbara beröringspunkter med flera andra forskningsmiljöer som kommer att ingå i IKOS. Här finns stora möjligheter till samarbeten vad gäller forskarutbildningskurser, högre seminarium, ansökningar och liknande!  Väldigt roligt!

 

1+
Posted in Allmän.

Leave a Reply

Your email address will not be published.