Mats Tholander blir administrativ chef

Innan sommaren annonserades tjänsten som administrativ chef för IKOS ut. Nu är rekryteringsprocessen klar och Mats Tholander, nuvarande administrativ chef på IKK, blir administrativ chef på IKOS.

Mats Tholander blir administrativ chef för IKOS.
Foto: Theresia Carlsson Roth

Tre snabba frågor till Mats:

Vad har du jobbat med innan?

– Jag arbetar sedan 2011 på IKK, Institutionen för kultur och kommunikation, som administrativ chef. Kom till Linköpings universitet hösten 2001 och var med och startade IHS, Institutionen för hälsa och samhälle 2002. Vid institutionsombildningarna 2007 flyttade jag med när IHS blev en del av den nystartade institutionen IMH, Institutionen för medicin och hälsa. Har i stort sett kombinerat HR-arbete med ledaruppdrag vid alla mina anställningar vid Linköpings universitet.

Vilka är dina styrkor som chef?

– I mitt uppdrag som personalansvarig chef tycker jag det är viktigt att arbeta med omtanke, respekt och kommunikation. I det generella arbetet som administrativ chef tycker jag om att jobba med ett helhetsperspektiv på en institution, det är stimulerande att vara delaktig i en institutionslednings många olika uppdrag och arbetsflöden.

Vad ser du fram emot i nya jobbet?

– Jag ser fram emot att få arbeta vidare med mina ”gamla” medarbetare vid IKK och att få lära känna de ”nya” medarbetarna från ISAK och ISV. Finns många kompetenta och duktiga medarbetare som ska ingå i IKOS och det ska bli riktigt spännande att få vara en del av de nya utmaningarna inom humaniora.

Posted in Allmän.