Ann-Kari Sundberg blir vicedekan för Utbildningsvetenskap

Ann-Kari Sundberg, tilltänkt proprefekt på IKOS, kommer inte att följa med in i den nya institutionen. Hon får nämligen ett annat uppdrag vid årsskiftet: att bli vicedekan för Utbildningsvetenskap.

– Det ska bli väldigt intressant och känns spännande med detta nya uppdrag. Jag har tidigare arbetat som programansvarig inom Utbildningsvetenskap och lärarutbildningarna ligger mig varmt om hjärtat. Jag kommer sakna det nära samarbetet med alla medarbetare på IKK väldigt mycket förstås, säger Ann-Kari Sundberg.

Uppdraget som vicedekan går inte att kombinera med att vara proprefekt för IKOS.

– Det känns sorgligt att inte vara delaktig i uppbyggnaden av IKOS i egenskap av proprefekt. Det pågående arbetet tillsammans med Josefina Syssner, Stefan Jonsson och andra löper på väldigt bra och vi är ett bra team. Josefina kommer att bli en utmärkt prefekt – hon är professionell, engagerad och är naturligt både chef och ledare.

Vad innebär detta för IKOS, Josefina Syssner?

– Först och främst är jag väldigt glad, både för Ann-Karis och för Utbildningsvetenskaps del. Det är ett spännande och viktigt uppdrag, och Ann-Kari är helt rätt person för det.

– Samtidigt är det tråkigt för IKOS och för mig naturligtvis. Jag har verkligen uppskattat samarbetet med Ann-Kari hittills, och har känt mig väldigt trygg med att hon kommer att vara en del i IKOS prefektur.

Vad händer nu?

– Vi behöver utse en ny proprefekt, med ansvar för grundutbildning. Hur det ska gå till mer i detalj får jag återkomma till, men min målsättning är att processen ska gå snabbt och smidigt. Det är viktigt att den nya proprefekten får tid på sig att växla över till nya arbetsuppgifter redan under hösten.

Posted in Allmän.