Nu är avdelningscheferna klara – vad blir nästa steg?

Nu har alla IKOS avdelningar en alldeles egen avdelningschef. Vissa av cheferna fortsätter på tidigare uppdrag, andra är helt nya. Vissa av avdelningarna har funnits i tjugo år, andra är helt nya. Det ska bli väldigt roligt att få följa och stödja avdelningscheferna i deras arbete!

Många undrar vad som händer härnäst. Här kommer ett kortfattat svar på den frågan:

1. Just nu har jag inledande samtal med alla avdelningschefer. Här ringar vi in vilka verksamheter som ingår i avdelningen och – inte minst – vilka andra nyckelfunktioner som finns i densamma. Exempel på nyckelfunktioner är ämnesrepresentanter, studierektorer, forskningsledare, programansvariga och liknande.
  2. Efter dessa samtal kommer avdelningschferna att bjuda in nyckelpersonerna på sin avdelning till ett uppstartsmöte. På dessa möten kommer vi att prata om hur själva understrukturen under avdelningschefen kan se ut. Vem har ansvar för kvalitetsfrågor, för bemanning, för studentkontakter etc. Dessa möten kommer att hållas i januari.
  3. Den 17/1 2020 har IKOS sitt första Ledningråd. I ledningsrådet ingår samtliga avdelningschefer. Vårt första möte är ett heldagsmöte där vi ska lära känna varandra, sätta ord på våra ledningsuppdrag, och dra upp riktlinjerna för hur vi vill arbeta tillsammans under 2020.

Utöver detta händer naturligtvis väldigt mycket annat samtidigt – både stort och smått. Fortsättning följer…

//Josefina

Posted in Allmän.