Välkomna tillbaka till jobbet!

Snart har halva augusti passerat och många av oss som jobbar på IKOS börjar så sakteliga komma tillbaka till jobbet. Jag hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande sommar, med tid för vila och reflektion!

Detta med att vara tillbaka på jobbet brukar betyda att byter om till jobbkläder och beger sig campus , men i år är det annorlunda. LiUs återgång till campusläge kommer att ske successivt och vi uppmanas fortfarande att arbeta på distans när våra arbetsuppgifter medger det.

Hur höstens återgång till campusläge är tänkt att gå till kan man läsa mer om på vår Insida. Här får vi också av en hälsning av vår nya rektor, Jan-Ingvar Jönsson, som är särskilt mån om att våra förstaårsstudenter ska prioriteras när det gäller campusförlagd undervisning.

För egen del hoppas jag på en höst som inte domineras helt av Covid19. Till exempel så ser jag fram emot att få föra arbetet med översynen av våra forskningsmiljöer i land, tillsammans med Stefan Jonsson. Det ska också bli fantastiskt spännande att lysa ut Moa Martinsson-professuren och Tage Danielsson-professuren för första gången någonsin. Jag ser fram emot att välkomna minst en ny professor och minst en nyrekryterad lektor till IKOS, och jag ser också fram emot att få gratulera de doktorander som jobbat hårt i många år och som nu ska disputera.

Varmt välkomna tillbaka till jobbet, allihop, även om det tar ett tag innan vi möts på campus.

Hälsningar Josefina

Posted in Allmän.