LOBBY presenterar: A Place in Europe

 

Planerad till hösten 2020

Konstnärerna Cecilia Parsberg och Erik Pauser har med arkitekterna Haval Murad och David Martinez Escobar skapat en gestaltning som speglar sprickor i det moderna samhället. Filmskulpturen Huset startade sin resa på Odenplan för att fortsätta på andra offentliga platser i olika städer i Sverige.

Skulpturen har formen av ett hus som vält och ser ut att sjunka. På undersidan visas kortfilmen ’En plats i Europa’ . Den är klippt av Johan Söderberg som även gjort musiken. Filmen handlar om en undanskymd plats i en storstad som har blivit ett hem för arbetssökande migranter som fallit mellan stolarna i den europeiska fria rörligheten.

Berättaren är Thomas som under tre år har haft sin sovplats tillsammans med råttor under en lastbrygga. Nu ska han vräkas. Han representerar de som vill göra rätt för sig: arbeta, försörja sin familj, leva ett värdigt liv. En nygammal fattigdom tvingar många att bli nomader i Europeiska städer.

 

Konstverket visas på Bredgatan mellan Täppan och Kåkenhus i Norrköping från den 19 september, under Kulturveckan och hela Oktober.

Läs mer om verket.

SAMTAL – INSTÄLLT!

Samtalet som skulle ske den 25 september kl 19:00-20:30 i  sal TP1 i Täppan har tyvärr ställts in.

Samtalet om livet för många människor i Europa idag, människor som både är i rörelse och som låses fast, kommer att ske vid ett senare tillfälle i oktober.

Deltagare: Cecilia Parsberg, Erik Pauser, Haval Murad, David Martinez Escobar, filmens berättare Thomas Kwame Awarija och Stefan Jonsson, professor i Etnicitet på REMESO, LiU. Erik Berggren (LOBBY) modererar.

Samtalet är öppet för allmänheten, lärare och studenter m fl. Anmäl deltagande till erik.berggren@liu.se

Begränsat antal deltagare (50). 

Obs samtalet sker på engelska.

 

0
Posted in Allmän.