Varning för phishing mail “IKT-support Helpdesk” / Warning for phishing email “IKT-support Helpdesk”

LiU har mottagit ett spam/phishing mail som hävdar att LiU ska byta epostsystem, detta stämmer inte. Klicka inte på några länkar i mailet, om du har gjort det behöver du omedelbart ringa till Kundcenter på 013 28 28 28 så att vi kan se till att ditt konto inte har blivit kapat. Mailet i fråga ser ut såhär:
“Idag flyttar vi till vårt nya e-postsystem Microsoft Office 365. Läs den här korta listan med viktig information och se till att följa detaljerna nedan för att säkerhetskopiera / hålla din kontaktlista säker för att undvika att förlora den: KLICKA SPARA för att behålla din kontaktlista före den här uppdateringen.”

//IT-Avdelningen

Prenumerera gärna på ITs driftinfo. 

Här hittar du ITs driftinformation.

LiU has been sent a spam/phishing mail which claims that LiU is changing e-mail system, this is not true. Do not click any links in this email. If you have clicked a link and entered something on that page you need to immediately call Helpdesk on 013 28 28 28 so that we can make sure that your account has not been compromised. The e-mail looks like this:

“Idag flyttar vi till vårt nya e-postsystem Microsoft Office 365. Läs den här korta listan med viktig information och se till att följa detaljerna nedan för att säkerhetskopiera / hålla din kontaktlista säker för att undvika att förlora den: KLICKA SPARA för att behålla din kontaktlista före den här uppdateringen.”

//IT Division

Posted in Allmän.