Vad menar vi egentligen med våra samverkansbegrepp? Var med och skapa SamsynWiki!

Hur är det med högskolesektorns språk för samverkan? Vad betyder orden, använder vi samma begrepp och skiljer det sig åt från våra samverkanspartners språkbruk? Det har Samsyn-projektet undersökt under tre år. Resultatet är en vägledande samverkansnomenklatur för universitet och högskolor i en databas i wiki-format: SamsynWiki.

Alla som vill följa hur det samlade samverkans-språket utvecklas och vill vara med och påverka kan göra det. Det är bara att gå till samsynwiki.su.se, registrera sig och sedan börja bidra till Wikin!

Projektet har finansierats av Vinnova och drivits av sex lärosäten. I projektgruppen från Linköpings universitet har Lars Jämterud och Karin Mårdsjö Blume (båda vid IKOS) och Karin Christoffersson (kommunikationsavdelningen) ingått.

Läs mer om projektet på Stockholms universitets webbplats.

 

Posted in Allmän.