Rum för samtal – IKOS nya samtalsserie

I Rum för samtal reflekterar vi över frågor som uppstår i anslutning till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning och utbildning. Frågorna handlar om vad vi vill stå för och förmedla inom grundutbildningen, om vad vi ser som bra forskning och om vilken plats som humaniora och samhällsvetenskap kan ha i vår samtid. Samtalen kommer också att handla om kollegiala strukturer och akademiska karriärer, och om hur akademiska kulturer uppstår, upprätthålls och förändras. Samtalen kan även handla om händelser i omvärlden som påverkar oss i vår vardag och i vårt arbete.

Samtalen strömmas direkt och alla medarbetare på IKOS är varmt välkomna att ansluta. I anslutning till varje samtal öppnar vi upp ett digitalt fikarum där det finns möjlighet att reflektera över dagens samtal tillsammans med gamla och nya kollegor.

Välkommen!

Att trivas på jobbet hemifrån. Hur kan vi utveckla arbetsmiljön i distansläge?

Datum och tid: 29 mars 15.00 – 16.30

Välkommen till ett samtal och en digital frågestund på tema arbetsmiljö på distans. Samtalet arrangeras i samarbete med företagshälsovården, Feelgood. En fysioterapeut svarar på frågor och ger tips om hur arbetsplatsen bäst organiseras hemma och en beteendevetare kommer att prata om hur distansarbetet kan påverka oss psykiskt och socialt. Medverkar gör också prefekt Josefina Syssner och HR-partners Petra Winsa och Åsa Änggård.

Som förberedelse ska du som är intresserad av att delta vid frågestunden ta del av utbildningsmaterialet om distansarbete skapat av Feelgood, som blir utgångspunkt för diskussionen om ergonomi. Utbildningsmaterialet finns här: Till utbildningen

Samtalet sker via zoom ingen anmälan behövs. Länk till Zoom.

Observatör, kritiker, aktivist? Om mötet med det omgivande samhället

Datum och tid: 28 april kl 9.15-10.00

En digital fikastund där du har möjlighet att lyssna på ett samtal mellan medarbetare från olika delar av IKOS, med erfarenhet av att forska och undervisa i samverkan med det omgivande samhället. Samtalet leds av Jesper Olsson, Proprefekt forskning.

Anna Friberg, FHKR, Sara Gustafsson, CKS och Stefan Jonsson, REMESO, medverkar i samtalet.

Samtalet sker via zoom. Ingen anmälan behövs. Länk till Zoom. 

Förståelse, reflektion och anställningsbarhet. Om den goda utbildningen inom humaniora och samhällsvetenskap

Datum och tid: 18 maj 9.15-10.00

En digital fikastund där du har möjlighet att lyssna på ett samtal mellan medarbetare från olika delar av IKOS, med erfarenhet av olika humanistiska och samhällsvetenskapliga undervisningsmiljöer. Samtalet leds av Lars Jämterud, Proprefekt utbildning.

Anna Bredström, REMESO, och David Ludvigsson, FHKR, medverkar i samtalet.

Samtalet sker via zoom. Ingen anmälan behövs. Länk till Zoom. 

Posted in Allmän.