Personlig lockdown i Östergötland – vad innebär det för oss på IKOS?

I fredags uppmanade Region Östergötland alla länets invånare att gå in en två veckor lång personlig lockdown. Linköpings universitet fattade snabbt beslut om att stödja regionens uppmaning, som bygger på principerna här nedan:

• Träffa inga andra människor än de du bor med.
  • Stanna hemma vid minsta symptom.
  • Arbeta hemifrån om du kan.
  • Håll det fysiska avståndet, minst två meter, överallt och alltid.

Min bild är att de allra flesta av oss som jobbar på LiU redan arbetar hemifrån när så är möjligt. Ibland behöver man ta sig till campus för att hämta utskrifter, hantera underskrifter eller för enskilda möten eller studentkontakter som inte kan lösas via mail eller länk, men det är mer sällan än ofta. Beslutet om lockdown påverkar kanske därför vårt privatliv mer än vårt arbetsliv. De IKOS-kollegor jag hunnit prata med hittills berättar om inställda träningar och fritidsaktiviteter, om släktbesök som skjuts på framtiden och en ännu större försiktighet i affärer och andra inomhusmiljöer. Om några månader har vaccinet förhoppningsvis nått stora delar av samhället och vi kan långsamt återgå till att träffa våra nära och kära igen, och till att möta kollegor och studenter på campus. Tills dess få vi hjälpas åt at hålla i och hålla ut!

Ta hand om er allihop!

Josefina

P.S

Vad som gäller mer specifikt om regionens lockdown kan man läsa mer om på LiUs insida.

Posted in Allmän.