Sommarhälsning från Josefina

Juni månad närmar sig sitt slut och jag har precis gjort en av mina första arbetsdagar på länge på plats i Keyhuset. Ett par av dagens möten har skett via länk, men jag har också hunnit dricka kaffe och äta glass med kollegor, skrivit under fysiska papper och mött en och annan student på Corson. Även om just detta känns ovant efter ett drygt år i distansläge, så är stämningen på campus inte helt olik den som brukar uppstå här i slutet av juni. En och annan hänger kvar, men de många lärarna och studenterna har lämnat campus för ledighet och återhämtning (eller för forskning, skrivarbete eller sommarjobb). När våra campus vaknar till liv igen i slutet av augusti, så kommer det att ske lite mera gradvis än vad vi är vana vid. Många kommer att arbeta hemifrån i början. Mycket undervisning kommer att vara digital. Samtidigt är jag övertygad om att campus, steg för steg, kommer att bli en levande plats igen. Studenterna längtar efter att komma tillbaka, precis som många av oss som jobbar här.

BlommorHöstens första Rum för samtal äger rum den 7 september kl 09 och rubriken är Universitetsarbetare är vi allihopa – om arbetsliv i akademin. Säkert kommer delar av det samtalet att handla om det nya normala – om hur vi drar nytta av distansteknikens fördelar, samtidigt som vi envist kämpar för att upprätthålla våra campus som kreativa och intellektuella mötesplatser. Samtalet strömmas direkt och alla medarbetare på IKOS är varmt välkomna att ansluta. Om du har någon fråga som du vill lyfta in i det samtalet så är du varmt välkommen att höra av dig till mig eller till Anna Amnell.

Innan jag kopplar ner för den här terminen så vill jag passa på att tacka alla er som jag mött och samarbetat med under året som gått. Jag är så glad över att få vara en del av vår stora, brokiga och livaktiga institution! Jag vill också tacka alla er som jag inte kunnat träffa, men vars ansträngningar jag ser resultatet av varje dag. Ibland tänker jag på den väv av insatser som ligger bakom varje examinerad student, varje rekryterad lärare och varje forskningspublikation. Den väven bärs upp av oss universitetsarbetare tillsammans på ett sätt som vi alla ska vara väldigt stolta över.

Med detta vill jag önska er alla en lång, varm och härlig ledighet.

Vi ses igen i augusti!

/Josefina