Nominera till Ingemars Lärarpris

Ingemars Lärarpris delas ut till en engagerad och duktig lärare som gör eller har gjort en stor insats för utbildningen och dess utveckling vid Linköpings universitet. Utmärkelsen är Linköpings universitets och Sveriges största enskilda lärarpris med en prissumma på minst en halv miljon kronor. Priset delas ut av Ingemar Ingemarssons stiftelse för högre utbildning, stiftelsen bildades våren 2017.

Nomineringsperioden påbörjades 25 maj 2021 och är öppen till och med 20 oktober 2021.

Vem kan nomineras?
En nuvarande eller tidigare lärare vid LiU kan nomineras till Ingemars Lärarpris.

Vem får nominera?
Vi väntar oss framför allt nomineringar från studenter, anställda och tidigare anställda vid LiU samt LiU alumner.

Vem utser pristagaren?
En priskommitté granskar nomineringarna och styrelsen för stiftelsen utser slutgiltig pristagare.

När delas priset ut?
Ingemars Lärarpris delas ut under den Akademiska högtiden vid LiU.

The Ingemars Academic Teacher Prize awards academic teachers for impressive achievements in higher education and its progress at Linköping University. This is the University’s and Sweden’s largest individual award for academic teachers.

Posted in Allmän.