Välkommen på invigning av utställningen Moa & Tage – tid, tankar och tecken

Moa Martinson introducerade något nytt i svensk litteratur och är en av Sveriges mest lästa författare. Tage Danielssons filmer, böcker, musik och revyer roar och manar till eftertanke än idag. Mellan den 21 september och 15 december lyfts de båda författarnas liv, verk och gärning i en utställning på Campus Norrköping.

Invigningen sker den 11 oktober, klockan 16.00-16.45 i entrén till Campus Norrköpings bibliotek, Bredgatan 33, Norrköping. Det bjuds på alkoholfritt bubbel och ord från bland annat utställningsgruppen, Kajsa Gustafsson Åman, avdelningschef Campus Norrköpings bibliotek, Josefina Syssner, prefekt vid Institutionen för kultur och samhälle (IKOS), Stefan Jonsson, tidigare proprefekt vid Institutionen för kultur och samhälle och en av initiativtagarna till gästprofessurerna i Moa Martinsons och Tage Danielssons namn.

Utställningen är ett samarbete mellan Institutionen för kultur och samhälle, Universitetsbiblioteket och konstprojektet Lobby. Den görs i samband med inrättandet och tillsättandet av Linköpings universitets två gästprofessurer i Moa Martinsons och Tage Danielssons namn, placerade vid Institutionen för kultur och samhälle.

Läs mer om utställningen.

Välkommen!

Önskar utställningsgruppen vid IKOS och universitetsbiblioteket

Posted in Allmän.