Hälsning från Josefina

Nu har vi snart varit utan restriktioner i en månad och allt mer av vår verksamhet äger rum på campus. Mitt intryck är att de allra flesta är glada och lättade över detta; mötet med studenter och kollegor ger energi och känslor av mening i arbetet. Samtidigt hör jag att en och annan kämpar med att ställa om. Övergången från distans till campusläge gör att vi behöver använda vår tid och planera möten på ett annat sätt än det vi vant oss vid under 18 månader. Flera av oss i prefekturen och ledningsgruppen har dagar när vi har möten i alla format – på länk och på båda campus – och det ökar förstås belastningen på flera sätt. Min tanke är att vi ska prata ihop oss om hur vi ska organisera vår närvaro på våra campus framöver.

Josefina Syssner, prefekt.

Det är viktigt att vi inom prefekturen och ledningsgruppen är tillgängliga och har god förankring på båda campus, men frågan är hur detta kan organiseras på bästa sätt i tid och rum. För mig som geograf är det spännande att tänka på att IKOS geografiska placering i flera hus på två campus har betytt så olika saker under förhållandevis kort tid. Att vi är en tvåcampusinstitution har betytt helt olika saker före, under och efter pandemin.

En sak som försvann under pandemin var vår gemensamma IKOS-fika. Nu kommer denna fikastund att återuppstå i ett lite annat format. Vår samtalsserie Rum för samtal kommer att äga rum på ett av våra campus, men streamas så att det kan följas på vårt andra campus. Det finns alltså möjlighet att vara med både fysiskt och via länk, och om man väljer att vara med fysiskt så kommer man att kunna sitta ner och lyssna på ett kollegialt samtal, samtidigt som man bjuds på fika. Mer information om hur detta ska gå till kommer när vi hunnit få ordning på alla detaljer.

Jag vill också tipsa om våra kommande installationsföreläsningar som äger rum under hösten, med start den 27/10. Här hittar du mer information om dessa. Med detta önskar jag en fin och givande arbetsvecka.

Bästa hälsningar,

Josefina

Posted in Allmän.