Hälsning från Josefina

Plötsligt är det fredag igen, december månad och vitt på marken. Så fort det går, tänker man varje år vid den här tiden. Den här veckan har vi fattat beslut om att flytta fram vår efterlängtade IKOS-dag. Vi skulle egentligen ses på plats på Campus i mitten av mars, men det osäkra läget vad gäller smittspridning och eventuella nya rekommendationer gör att det känns vanskligt att boka in hela institutionen på en dagkonferens just nu. Planen är att ses i maj istället.

Josefina Syssner, prefekt.

I tisdags rapporterade våra HR-partners Petra Winsa och Åsa Änggård och jag in allas nya löner. Jag vill tacka alla som engagerat sig i årets lönerevision – chefer, HR-partners, fackliga företrädare och alla kollegor såklart – för ett bra samarbete. Planen är att man ska se sin nya lön i Primula i mitten av månaden.

I onsdags rapporterade vår controller Frida Johansson och jag in 2022 års IKOS-budget. Även budgeten bygger på ett omfattande lagarbete. Avdelningschefer, programansvariga, studierektorer, forskningsmiljöansvariga och avdelningsekonomer har gjort omfattande insatser för att få vår budget på mer än en kvarts miljard att gå ihop. Budgeten tas upp till revidering och beslut av institutionsstyrelsen i januari.

Jag har också haft nöjet att träffa forskningsmiljön i Pedagogiskt arbete – språkens och litteraturens didaktik i veckan. Tack för trevligt samtal! Sist men inte minst har veckan inneburit det glädjande beskedet att vi får välkomna Silvia de Toffoli som Wallenberg Academy Fellow till IKOS och till avdelningen för Filosofi och Tillämpad Etik. Detta är något som gör mig glad och stolt, och som vi kommer att kunna läsa mer om i kommande nyhetsbrev.

Med detta önskar jag alla en fin och vilsam helg i det vackra vädret!

Posted in Allmän.