Tips-tisdag om att planera möten med Doodle och FindTime

Postad i: Övrigt, Stress, Tips-Tisdag den 22 October, 2020 av ricjo51

0 people like this post.

Det är alltid svårt att få till möten med flera deltagare, med hjälp av verktygen Doodle och FindTime kan ni enklare hitta tider där alla kan delta på ett möte. På Tips-tisdag den 27 oktober kommer vi visa hur du skapar förlag på möten och hur du enkelt kan skapa en-till-en möten som är bokningsbara.

Läs mer om Tips-tisdagarna här och om hur du ansluter dig.

 

0


 

Taggar:  -  - Sammanfoga två filmklipp

Postad i: Film, Föreläsa den 15 October, 2020 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Ibland kan man vilja sammanfoga två eller fler korta filmklipp till ett enda långt klipp. Om du har Windows så kan du använda Videoredigeraren till detta.

 

Sammanfoga två filmklipp from Stina Hellberg on Vimeo.

0


 

Taggar:  - Nya funktioner i Zoom

Postad i: Videokonferens, Zoom den 9 October, 2020 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Photo by Chris Montgomery on Unsplash

 

För ett par veckor sedan uppdaterades Zoom till version 5.3.0. I och med den nya versionen så kom några nya användbara funktioner. Nu har vi uppdaterat IT-utbildarnas självstudiekurs om Zoom med tre av de mest spännande nyheterna.

 

Valbara Breakout Rooms

Synas i presentationsbilden

Placera deltagare i rampljuset

 

Du kan säkerställa att du har den senaste versionen av Zoom genom att logga in i Zoom-appen och sedan trycka på din profilbild/dina initialer uppe i höger hörn. Där hittar du Check for updates.

 

/Stina

 

0


 

Taggar:Hitta snygga gratisbilder

Postad i: Föreläsa, PowerPoint den 8 October, 2020 av Stina Hellberg

0 people like this post.

När jag vill hitta snygga bilder till blogginlägg, PowerPoint-presentationer eller liknande så brukar jag vända mig till Pixabay eller Unsplash. Detta är två bildbanker där samtliga bilder är helt fria att använda. På båda sajterna så uppmanas du att källhänvisa till upphovspersonen när du laddar ner en bild. Det är inget krav men du bör göra det om det är praktiskt möjligt.

 

Båda sajterna bygger på att användare bidrar med bilder. Så om du är bra på att fotografera eller teckna så kan du också skapa ett konto där du bjuder på dina alster.

 

/Stina

0


 

Taggar:  -  - Vad är en Kommunikationswebbplats?

Postad i: Övrigt den 1 October, 2020 av Stina Hellberg

0 people like this post.

En Kommunikationswebbplats är en intern webbplats för att tillgängliggöra information och dela dokument med personer inom organisationen. Till sitt format är det ganska likt Lisams moderna kursrum (båda bygger på Microsofts programvara Sharepoint). Men istället för att användas till en kurs så kan vi alltså använda den till exempelvis personalfrågor…

 

…vilket är precis vad vår HR-avdelning har gjort. Ta gärna en titt på webbplatsen om LiU:s värdegrund, som är ett bra exempel på en kommunikationswebbplats.

 

 

Om du vill lära sig att skapa en egen Kommunikationswebbplats så kan du följa den här självstudieguiden.

 

/Stina

0


 

Taggar:  - Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress