Såhär skapar du ett PDF-dokument

Postad i: Officepaketet, PDF den 10 December, 2015 av Stina Hellberg

PDF-formatet ska du använda när du vill publicera eller sprida ett färdigt informationsmaterial. I mitt exempel har jag valt att skapa en PDF från ett Word-dokument. Men det går även bra att omvandla till exempel ett Excelark eller en PowerPoint-presentation till PDF.

PDF-formatet är praktiskt eftersom att dokumentet går att öppna på alla datorer och alltid visas på samma sätt. För att kunna öppna ett dokument i Word, Excel eller PowerPoint så måste mottagaren ha det programmet installerat på sin dator, vilket man inte alltid kan räkna med. PDF-formatet ser dessutom proffsigare och mer färdigt ut än att skicka motsvarande dokument i sitt ursprungliga format.

(Videons längd: 2:09. Klicka här eller på Vimeologgan nere i hörnet om du vill se den i större format >>)

Såhär skapar du ett PDF-dokument from Stina Hellberg on Vimeo.

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress