Innehållsförteckning i Word

Postad i: Officepaketet, Word den 18 February, 2016 av Emma Busk Winquist

I ett längre Worddokument kan det vara praktiskt med en innehållsförteckning för att hjälpa läsaren att hitta i dokumentet. Om du varit konsekvent och använt Words inbyggda formatmallar kan du mycket enkelt skapa en automatisk innehållsförteckning. (Se tidigare inlägg om formatmallar).

Så här gör du en innehållsförteckning

Ställ markören på det ställe i ditt dokument där du vill ha din innehållsförteckning (förslagsvis på en ny tom sida någonstans i början av ditt dokument). I menyfliken “Referenser” väljer du “Innehållsförteckning”. Det finns färdiga förslag att välja på eller så kan man välja att formatera en egen variant. Här har jag valt den som i LiU-mallen kallas “Formell”.

Innehållsförteckning

Innehållsförteckningen tar automatiskt med dina rubriker i tre nivåer och sidnummer. Ändrar du senare ordning på olika delar i ditt dokument högerklickar du bara på innehållsförteckningen och väljer “uppdatera fält”. Du får då upp en dialogruta där du väljer om du enbart vill uppdatera sidnummer eller hela tabellen (om du t ex ändrat eller lagt till rubriker).

Uppdatera innehållsförteckning

Välj det alternativ som passar och klicka OK.

Innehållsförteckningen är länkad, så om du klickar på en rubrik eller sidnummer så kommer du automatiskt dit i dokumentet. Det kan vara praktiskt om du kommer publicera ditt dokument digitalt.

/Emma

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress