Spela in en föreläsning med Adobe Connect

Postad i: Adobe Connect den 25 February, 2016 av Stina Hellberg

En stor utbildningstrend just nu är det så kallade “Flippade klassrummet”. Alltså att studenten får ta till sig föreläsningen i digital form i förväg, så att man sedan kan använda tiden i klassrum till diskussioner eller laborationer.

Alla anställda på LiU har tillgång till ett eget konto i Adobe Connect. Med hjälp av Adobe Connect kan du enkelt spela in en föreläsning och sprida till dina studenter. Jag har gjort en guide i PDF-format som beskriver hur man går tillväga:

Hur man spelar in en föreläsning i Adobe connect

Måste man synas i kameran?

Nej det behöver man inte. Men det kan såklart vara kul för studenterna att få se hur du ser ut. Känner du dig obekväm inför kameran kan det räcka att ha kameran på när du presenterar dig själv, för att sedan stänga av kameran när du börjar föreläsa. Ett annat alternativ är att lägga in ett foto på sig själv i början av PowerPoint-presentationen.

Start Sharing

Bör man spela in en ny film om man tappat bort sig?

Ska du spela in en lite längre föreläsning så är det nästan omöjligt att inte tappa bort sig någon gång. Tänk inte att filmen måste vara felfri. Att göra tankepauser och någon felsägning ibland är ju bara naturligt. Skulle det inträffa något alldeles tokigt under föreläsningen så går det att redigera bort avsnitt i efterhand. Jag har gjort en egen guide för hur man gör det:

Hur man klipper bort avsnitt i Adobe Connect

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress