E-postsignatur i Outlook

Postad i: Officepaketet, Outlook den 17 March, 2016 av Emma Busk Winquist

Alla medarbetare vid LiU ska använda LiU:s e-postsignatur. Tänk på att du inte får ändra något annat än dina egna uppgifter i den. Det är inte tillåtet att ändra teckensnitt, ta bort eller lägga till text eller bilder eller på annat sätt förvanska signaturen. Det är för att enhetlighet och igenkänningsfaktor för LiU ska bli så god som möjligt. Nedan finns instruktioner för både Windows och Mac.

Windows

Om din dator är en s.k. AD-klient (den är i så fall märkt med en klisterlapp där det står AD-klient XXXX) så finns signaturen redan installerad I din Outlook. Öppna ett nytt mejl och klicka på “Signatur”

Infoga signatur

Klicka på “Signaturer”.

Redigera signatur

Fyll i dina egna uppgifter i den svenska och den engelska signaturen. I övre högra hörnet väljer du vilken som ska vara din standardsignatur vid nya meddelanden och vid svar.

Mac (OS X)

Om din Mac är AD-ansluten (se etikett på datorn “AD-klient XXXX) finns signaturerna förinstallerade på din dator. Starta programmet LiU Outlook Signature Generator (enklast via Spotlight-sökning).

Signature Generator

Signaturerna importeras. För att redigera dem öppnar du inställningar för Outlook -> Signaturer (eller klickar på knappen i rutan som dyker upp efter importen).

Inställningar

Markera den signatur du vill redigera och skriv in dina uppgifter. Klicka på “Standardsignaturer” för att välja vilken signatur som ska användas i nya meddelanden och vid svar.

Standardsignatur

(Den här guiden för Mac hittar du även på IT-avdelningens supportsidor: https://zero.comaround.com/sv-se/content/665382/?ctxt=search#/ Där finns även guider för andra mejlprogram och för dig som inte har en AD-ansluten dator.)

/Emma

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress