Texthantering i Excel

Postad i: Excel, Officepaketet den 7 April, 2016 av Stina Hellberg

Idag vill jag visa på ett par tips som handlar om texthantering i Excel.

Första tipset handlar om textformler. Det finns bland annat formler för att förvandla text från versaler till gemener och för att slå samman text från flera kolumner.

Andra tipset är en funktion som heter Snabbfyllning. Med den kan du hantera text på liknande text som med formlerna. Skillnaden är att Excel själv listar ut vad du är ute efter. Denna funktion är ganska ny så om du har en äldre version av Excel så är det inte säkert att du hittar den.

Innan du tittar på klippet så vill jag nämna att de namn ni ser i mina filmer är helt och hållet påhittade. Klicka på Vimeo-loggan nere i höger horn för att se klippet i större format.

Texthantering i Excel from Stina Hellberg on Vimeo.

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress