Dubbla skärmar

Postad i: Övrigt den 13 May, 2016 av Stina Hellberg

Jag får ibland frågan om varför jag har två dataskärmar på mitt skrivbord. Svaret är att i många av mina arbetsuppgifter så är minst två datorsystem involverade. Till exempel kan jag få ett mejl om något som ska utföras i Lisam, då vill jag kunna se Outlook och webbläsaren samtidigt. Har du en docka med både en laptop och en skärm inkopplad så rekommenderar jag att du också utnyttjar möjligheten att ha dubbla bildskärmar.

Skärmar 1

Börja med att fälla upp skärmen på laptopen och högerklicka sedan på skrivbordet och välj Anpassa.

Skärmar 2

Klicka sedan på Bildskärm…

Skärmar 3

…och därefter på Ändra bildskärmsinställningar.

Skärmar 4

I alternativen för Flera bildskärmar väljer du Utvidga dessa bildskärmar.

Skärmar 5

Du kan därefter dra runt exempelskärmarna så att de stämmer med hur skärmarna står i verkligheten. Som ni ser så har jag den stora skärmen till vänster och en mindre skärm till höger. Detta innebär att om jag styr musen förbi högerkanten av stora skärmen så kommer den in från vänsterkanten på lilla skärmen.

Notera att en av skärmarna är primär bildskärm, det är på den skärmen du har en startmeny i nederkant. Vill du byta primär bildskärm så klickar du på motsvarande exempelskärm och bockar i rutan Gör den här bildskärmen till primär bildskärm.

När du är klar klickar du på Verkställ.

Skärmar 6

Nu kan du flytta fönster mellan skärmarna genom att dra dem så som du önskar.

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress