Spåra ändringar i Word

Postad i: Officepaketet, Word den 19 May, 2016 av Emma Busk Winquist

Med funktionen Spåra ändringar i Word kan man enkelt arbeta ihop med ett dokument och snabbt få en överblick över vilka ändringar eller kommentarer andra gjort i dokumentet.

Använd spåra ändringar

För att aktivera spårning av ändringar går du till fliken “Granska” och klickar på knappen “Spåra ändringar”.

Granska-fliken

Nu kommer alla ändringar som görs i dokumentet att markeras och du kan lätt välja vilka ändringar från andra du vill behålla eller ta bort. Det gör du genom att för varje ändring klicka på antingen “Acceptera” eller “Ignorera”. Dina kollegor kan också lägga in kommentarer i dokumentet som du också lätt kan se. (För att lägga till en kommentar – ställ markören vid det stycke du vill kommentera och klicka på “Ny kommentar”.)

Spåra och acceptera ändringar

Hur får jag bort de där pratbubblorna och strecken?!

Lika praktiskt som den här funktionen kan vara, lika irriterande kan det vara när man inte hittar knappen för att få bort dem.

Så här gör du:

Gå till fliken “Granska”. Avaktivera rutan “Spåra ändringar” genom att klicka på den. Nu spåras inte längre några nya ändringar. Däremot finns de redan spårade ändringarna kvar. För att få bort dem måste du antingen “acceptera” eller “ignorera” dem.

Det går att acceptera alla ändringar på en gång genom att trycka på ner-pilen under “Acceptera” och välja alternativet “Acceptera alla ändringar”. Där finns också en genväg till: “Acceptera alla ändringar och avsluta spårning”. Om du inte vill acceptera en ändring väljer du istället “ignorera”.

Acceptera alla ändringar

Den här funktionen finns i alla versioner av Word både på Mac och PC. Menyerna kan se lite olika ut och alternativen vara döpta lite olika, men de finns där och principen är densamma. Bilderna ovan kommer från Office 2013 för PC.

//Emma

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress