Sidnumrering i Word

Postad i: Officepaketet, Word den 23 June, 2016 av Emma Busk Winquist

2 people like this post.

Sidnumrering i långa dokument är en viktig del för att hjälpa läsaren. Så här gör du för att infoga sidnummer i ditt dokument.

Gå till fliken “Infoga”. Välj “Sidnummer”. I listan som kommer upp kan du välja på ett antal förinställda varianter av sidnummer.

Infoga sidnummer

 

Välj t ex “Nederst på sidan” så kommer ytterligare några alternativ upp.

Placering på sidan

 

Här finns några standardalternativ där sidnumret sitter till vänster, i mitten eller till höger. Det finns även en del andra alternativ om man vill – t ex den banderoll som visas längst ner i exemplet. Men i vanliga dokument är det bästa att hålla sig till de enkla alternativen.

Klicka på det alternativ du vill använda så infogar word automatiskt sidnummer i dokumentet.

Sidnummer

 

Om du vill göra om formateringen efteråt eller t ex börja på en annan siffra än 1 så går det också bra. Markera sidnumret och klicka på “formatera sidnummer”.

Formatera sidnummer

 

Ställ in alternativ

 

I dialogrutan som kommer upp kan du göra olika inställningar för att få sidnumren att visa sig så som du själv vill.

Du kanske inte vill att sidnumreringen ska börja på första sidan (t ex en omslagssida). Då måste du tala om för sidhuvdet/sidfoten att du vill ha en “annorlunda förstasida”. Därefter infogar du sidnummer från sidan närmast efter men väljer “Börja med…”  i samma dialogruta som ovan. Skriv in den siffra du vill att numreringen ska börja med (oftast 1). Denna metod fungerar även om du vill att sidnumreringen ska börja ännu längre in i dokumentet – då lägger du in en avsnittsbrytning på sidan före där du vill att numreringen ska starta. Infoga sidnummer på rätt sida och välj “Börja med…”.

/Emma

0


 

Taggar:


Kommentera!

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress