Stäng av popup-aviseringen i Outlook

Postad i: Officepaketet, Outlook, Stress den 18 August, 2016 av Stina Hellberg

Blir du distraherad av kuvertsymbolen som poppar upp på skärmen varje gång du får ett mejl i Outlook? I så fall kan du enkelt avaktivera det.

Börja med att välja fliken ARKIV.

Outlook 1

Välj därefter Alternativ.

Outlook 2

Välj E-post och skrolla ner till rubriken Mottagna meddelanden. Bocka ur samtliga alternativ. Klicka sedan på knappen OK i fönstrets nedre högra hörn.

Outlook 3

Därefter kan du jobba vidare utan att störas av notiser från inkommande mejl.

/Stina

Taggar:  -

6 svar till “Stäng av popup-aviseringen i Outlook”

Mats Andrén

Kan man stänga av notifikationsljudet som spelas när man har Lisam/Sharepoint igång i sin webbläsare, och ett mail kommer in i inboxen på Liu-mailen?

Hej Mats

Klicka på app-menyn (de nio rutorna) när du är inne i Sharepoint. Klicka på Outlook. När du är inne i Outlook klickar du på kugghjulet uppe i höger hörn. Där finns inställningar för aviseringar. Där kan du kan markera eller avmarkera om du vill ha Påminnelseljud och Ljud för ny e-post.

Eva-Lisa Holm Granath

Jag har popup-aviseringen i outlook avstängd. Både i klienten och i webb-mailen enligt instruktionerna ovan. Men sedan igår så får jag ändå aviseringar varje gång ett mail kommer. Det började efter att jag när jag skulle skicka iväg en supportfråga till en extern tjänst aktiverade ett mailkonto. Vad kan jag göra för att bli av med aviseringarna?

Stina Hellberg

Hej Eva-Lisa. Jag tog upp frågan med mina kollegor på IT-utbildningar. Vi kom inte på direkt vad det kan bero på. Om du vill så kan du kontakta oss i samband med Drop-in som vi har varje onsdag kl. 15.00-16.30. Om vi tittar tillsammans på inställningarna i din dator så kanske vi kan komma på vad det beror på. Om det är mer brådskande så rekommenderar jag att du tar kontakt med Helpdesk istället.

Information om Drop-in hittar du här

Susanne

Hej! I min meny är ordet Alternativ utgråat så jag kan inte klicka på det. Vet ni varför? Och hur kan jag ta bort aviseringarna då? Mvh Susanne

Hej Susanne
Jag kan inte komma på vad det kan bero på. Om du vill så kan du kontakta IT-utbildningar i samband med Drop-in. I så fall kan vi tillsammans titta på hur det ser ut hos dig. Alternativt att du kontaktar Helpdesk.

Information om Drop-in hittar du här.

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress