Kortkommando för att aktivera projektorn

Postad i: Föreläsa, PowerPoint den 15 September, 2016 av Stina Hellberg

Du ska hålla en föreläsning och har kopplat in projektorsladden korrekt i laptoppen. Men ändå syns inte din presentation på stora bildskärmen.

Kontrollera i så fall bildskärmsinställningarna genom att använda kortkommandot Windowsflagga + P.

Tangentbord

Då visas följande fönster på din skärm:

Använd Duplicera om du vill att datorn och projektorn ska visa samma bild. Använd Utvidga om du vill ha två olika vyer, till exempel när du använder Föredragshållarvyn i PowerPoint.

/Stina

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som skriver i den här bloggen är IT-utbildarna Stina Hellberg, Richard Nylander och Mikael Söderström, samt Kommunikatör Emma Busk Winquist. Här i bloggen vill vi dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kan handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, något man kan göra i Zoom, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det! Har du frågor om något av de program vi skriver om här? Besök gärna IT-utbildarnas drop-in eller gå någon av IT-avdelningens kurser.

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress