Att leda eller delta i möte i Adobe Connect

Postad i: Adobe Connect, Föreläsa, Videokonferens den 27 October, 2016 av Stina Hellberg

Alla anställda på LiU har med automatik ett eget konto i Adobe Connect. Om du för första gången ska leda ett möte i Adobe Connect så rekommenderar jag att du tittar på följande klipp som beskriver hur man går tillväga:

Kom igång med Adobe Connect (Videons längd: 15:08)

I klippet berättar Åsa Kronkvist det mesta du behöver veta. Det hon inte berättar är hur man tillåter övriga mötesdeltagare att aktivera sina mikrofoner. Det gör man när man är inne i mötesrummet. Då klickar man på Meeting – Manage Access & Entry – Auto-Promote Participants to Presenters.

För dig som enbart ska vara mötesdeltagare rekommenderar jag följande klipp, även det inspelat av Åsa Kronkvist:

Deltagare på Adobe Connect – Med mikrofon (Videons längd: 8:08)

/Stina

Taggar:  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress