Bilder och upphovsrätt

Postad i: Föreläsa den 2 February, 2017 av Stina Hellberg

Visste du att lärare inom Högskola/Universitet har möjlighet att använda copyrightskyddade bilder i sin undervisning? Genom avtal med Bonus Copyright Access är du som lärare fri att använda copyrightskyddade bilder i din föreläsning, så länge presentationsmaterialet inte görs tillgängligt på den öppna webben.

I videoklippet förklarar jag vilka regler som gäller. Jag visar dessutom hur du enkelt går tillväga för att hitta bilder som är fria att använda även i andra sammanhang.

(Videons längd: 7:09. Klicka här eller på Vimeologgan nere i hörnet om du vill se den i större format >>)

Att använda bilder i undervisningen from Stina Hellberg on Vimeo.

/Stina


 

Taggar:  -  - 


Kommentera!

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress