Appen Rädda Hjärtat

Postad i: Appar den 9 February, 2017 av Stina Hellberg

Appen Rädda hjärtat finns att ladda ner gratis till både iPhone och Android. Appen har tagits fram i samarbete med Hjärt-Lungfonden och HLR-rådet.

Appen har tre viktiga användningsområden:

Akut

I en akut situation där någon drabbas hjärtstopp kan du få vägledning av appen samtidigt som du utför hjärt- lungräddning. Appen guidar dig med bilder och en röst som förklarar vad du behöver göra.

App1

Lär dig mer

I det här läget kan du i lugn och ro lära dig grunderna i hjärt-lungräddning.

App2

Karta

Se var närmaste hjärtstartare finns. Kolla upp var hjärtstartare finns i närheten av din arbetsplats och ditt hem.

App3

Du vet väl att LiU har ett nummer du kan ringa om du behöver en hjärtstartare akut? I så fall ringer du 2010 från din jobbtelefon för att tillkalla en väktare med hjärtstartare.

/Stina

Taggar:  -

2 svar till “Appen Rädda Hjärtat”

Wasim Hentati

Appar i all ära, de är bra att ha.

Jag vill passa på att tipsa om att det finns gratis HLR affischer som går att ladda ned som visar steg för steg hur man gör HLR både på svenska och engelska. De kan man med fördel tejpa upp på toaletterna så att man får lite snabb repetition.

Se nedan:

Stina Hellberg

Tack för tipset!

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress