Sätt färg på statistiken i Excel

Postad i: Excel, Officepaketet den 23 February, 2017 av Stina Hellberg

I mitt exempel har jag fört statistik över antal godkända på en tenta under ett antal terminer. Om jag vill tydliggöra statistiken ytterligare så kan jag använda mig av Villkorsstyrd formatering. Börja med att markera det område som du vill formatera.

Excel 1

Under Start-fliken finns Villkorsstyrd formatering. Välj ett av alternativen i menyn Färgskalor.

Excel 2

I mitt val av färgskala får de värden som är nära medel en gul nyans. Lägre värden går mot rött och högre värden går mot grönt. Genast blir det tydligare vilka värden som avviker och hur resultaten har utvecklats under dessa terminer.

Excel 3

/Stina

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress