Koppla sladdarna till avstängd dator

Postad i: Föreläsa, Videokonferens den 23 March, 2017 av Stina Hellberg

När du ska hålla i ett möte eller en föreläsning är risken för tekniska problem minst om du gör såhär:

1. Kom till mötesrummet med en avstängd dator.
  2. Koppla därefter i projektorsladden och eventuell annan teknik som du avser att använda.
  3. Aktivera projektorn genom att trycka på ON-knappen framme vid tavlan.
  4. Slå därefter på datorn.

Om inget visas på projektorn när datorn kommit igång så kan det bero på skärminställningarna:

Windowsdator: Använd kortkommandot Windowsflagga + P. Välj Spegla för samma bild eller välj Utvidga om du använder föredragshållarvyn i PowerPoint.

Mac-dator: Gå till Applemenyn – Systeminställningar – Bildskärmar – Uppställning – välj Skärmbildsdubblering.

Lycka till! /Stina

blue-19898_960_720

Bildkälla: https://pixabay.com/sv/bl%C3%A5-kabel-dator-anslutning-data-19898/

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress