Min-IT

Postad i: Övrigt den 30 March, 2017 av Emma Busk Winquist

I “Min-IT” kan du som har en LiU-dator sköta en del hantering av t ex programinstallationer och felanmälningar på egen hand.

Logga in med ditt LiU-id på http://minit.liu.se

Min-IT startsida

Mina uppgifter

Under “Mina uppgifter” hittar du fotohantering, kontorsinformation och personlig information.

Fliken Mina uppgifter

Här kan du godkänna ditt porträttfoto för användning på webben och i våra övriga IT-system (t ex Outlook). Under kontorsinformation hittar du de kontaktuppgifter som finns registrerade på dig. Det går även att ange besöksadress här, vilket på sikt kommer kunna användas även av andra system. Under personlig information kan du fylla i diverse annan information. All information man själv lägger in här är helt frivillig.

Enheter och program

Under menyn “Enheter och program” kan du se vilka program som finns installerade på din dator samt även beställa installation av program du önskar. (Innan du beställer ett nytt program som medför en kostnad ska du alltid stämma av med din avdelningschef som ska attestera kostnaden.)

Via knappen “Felanmälan” kan du skapa ett supportärende hos helpdesk.

Hjälp och guider

Via startsidan i Min-IT finns länkar till hjälp och guider från IT-avdelningen. Där hittar du en mängd olika guider rörande t ex inställningar för telefoner, VPN, SPSS, Office365, Skype, utskrifter och mycket mer.

IT-avdelningens guider

/Emma

Taggar:  -

2 svar till “Min-IT”

Inger Haglund

Jag önskar få hjälp att installera pausit.
MVH
Inger Haglund

Stina Hellberg

Hej Inger

Såhär gör du:

Gå till minit.liu.se.
Klicka på Enheter & Program.
I rutan med namnet på din dator så klickar du på Hantera program.
Under fliken Alla program så klickar du på menyraden Alla program.
I sökrutan Filter så söker du efter Pausit.
När rutan för Pausit blir synlig så klickar du på Begär installation.

Installationen påbörjas normalt inom en timme.

Om det inte fungerar så kontaktar du Kundcenter via Servicewebben som du når via liudesk.liu.se.

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress