Låt mejlen vara markerade som olästa i Outlook

Postad i: Officepaketet, Outlook den 8 June, 2017 av Stina Hellberg

I Outlook är olästa mejl markerade med en blå rand i vänsterkant. Enligt standardinställningen tas markeringen bort så fort man har förhandsgranskat mejlet och bläddrat vidare till nästa.

Outlook 1

Själv föredrar jag att låta mejlen vara markerarad som oläst tills att jag har besvarat mejlet eller aktivt tagit bort markeringen. På så vis har jag bättre kontroll över vad som är åtgärdat, så att inget mejl glöms bort. För att ändra inställningen går man in under fliken ARKIV och väljer Alternativ i vänsterkanten.

I det nya fönstret väljer man E-post och klickar sedan på Läsfönster…

Outlook 2

Där kan man välja att bocka ur

Markera objekt som lästa när de visas i läsfönstret

Och

Markera Outlook-objektet som läst när du bläddrar till ett nytt objekt

Outlook 3

Klicka sedan på OK. Därefter markeras mejlen bara som läst om du antingen besvarar det eller om du aktivt markerar det som läst. Det gör du antingen genom att klicka på den blå randen, eller genom att högerklicka på mejlet och väljer Markera som läst.

Outlook ny

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress