Skypemöte för deltagare utan Skypekonto

Postad i: Skype för företag, Videokonferens den 29 August, 2017 av Stina Hellberg

Om du ska hålla ett Skypemöte med deltagare som eventuellt inte har ett eget Skypekonto så kan du skapa ett webbaserat mötesrum. För att skapa mötesinbjudan går du in i din Outlookkalender. Under fliken START klickar du på Nytt Skype-möte.

Skriv därefter in e-postadresser till de du vill bjuda in, titel på mötet och mötestid.

Om du vill bifoga en fil så klickar du på fliken INFOGA och Bifoga fil. Du kan även skriva något i meddelandefältet. Men ta inte bort den text som redan står det eftersom att det är information till mötesdeltagarna om hur de ska koppla upp till mötet.

Under fliken MÖTE kan du klicka på Alternativ för möte för att anpassa deltagarnas behörighet. I grundinställningarna kan alla komma in i mötesrummet och samtliga deltagare har rätt att presentera. För större kontroll över mötet väljer du Ett nytt mötesrum. Du kan då välja om mötesdeltagarna måste vänta i en virtuell lobby innan du släpper in dem i mötesrummet. Du kan även välja vilka som ska ha behörighet att presentera och om deltagarna ska vara tillåtna att aktivera kamera och mikrofon.

Lycka till! /Stina

Taggar:  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress