Tre tips för bättre koll på mejlen i Outlook

Postad i: Outlook den 21 September, 2017 av Stina Hellberg

1. Sortera mejlen i mappar

Om du vill hålla extra koll på en viss typ av mejl kan du lägga dem i en särskild mapp. Högerklicka på Inkorg och välj Ny mapp… Namnge sedan mappen, därefter lägger den sig automatiskt i bokstavsordning. För att skapa undermappar högerklickar du på en befintlig mapp och väljer Ny mapp…

1. Använd sökrutan

Om du letar efter ett särskilt mejl så kan du söka efter det. Fundera efter ett ord som du vet att mejlet innehåller och skriv det i sökrutan.

1. Sortera om mejlen

Du väljer själv hur du vill sortera din inkorg. I ursprungsläget sorteras de efter datum, med nyaste mejlet högst upp. Men du kan till exempel välja att sortera efter avsändare, eller att bara visa olästa mejl. Själv tycker jag att grundinställningen är bra, men kan välja att sortera om inkorgen när jag letar efter något särskilt.

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress