Samarbetsrum i Lisam

Postad i: Lisam den 11 January, 2018 av Emma Busk Winquist

Samarbetsrum i Lisam är praktiskt om du och dina kollegor vill ha en gemensam yta för dokument, diskussioner, kalender o dyl. Kanske är det för din forskargrupp eller för hela avdelningen? Enda kravet är att de som ska komma åt rummet har ett aktivt LiU-id. Alla anställda och studenter vid LiU kan själva skapa samarbetsrum.

Skapa ett samarbetsrum

 1. Gå till http://lisam.liu.se och logga in med ditt LiU-id.
 2. Klicka på “Mina samarbeten i vänstermenyn”.
 3. Klicka på knappen “Skapa ett samarbetsrum”.
  Skapa samarbetsrum
 4. Klicka på “Skapa ett samarbetsrum”.
  Skapa samarbetsrum
 5. I fältet “Titel” fyller du i namnet på ditt samarbetsrum.
 6. Om du vill kan du fylla i en beskrivning till rummet i textfältet.
 7. Välj språk.
 8. Välj typ av samarbetsrum.
 9. Klicka på “Skapa”.
  Skapa samarbetsrum
 10. Du får nu information om att ditt samarbetsrum håller på att skapas. När rummet är färdigt får du ett mejl där det står att din webbplats är färdig att användas. För att komma till rummet följer du länken i mejlet eller klickar på “Mina samarbeten” i Lisam och välj ditt rum i listan du får upp.

Nu är rummet färdigt att börja användas och du kan lägga till övriga medlemmar.

Manual och kurs

Här finns en fullständig manual för hur du anpassar rummet som du vill ha det och hur du hanterar behörigheter. Samarbetsrum manual (pdf)
(Beskrivning och bilder ovan är lånade ur manualen.)

Det finns också en kurs att gå på LiU-IT för dig som vill lära dig mer om hantering av samarbetsrum i Lisam.
Kursen hittar du här: https://old.liu.se/insidan/it/utbildning/vara-it-kurser/lisam-samarbetsrum

//Emma


 

Taggar:  -  - 


Kommentera!

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som skriver i den här bloggen är IT-utbildarna Stina Hellberg, Richard Nylander och Mikael Söderström, samt Kommunikatör Emma Busk Winquist. Här i bloggen vill vi dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kan handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, något man kan göra i Zoom, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det! Har du frågor om något av de program vi skriver om här? Besök gärna IT-utbildarnas drop-in eller gå någon av IT-avdelningens kurser.

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress