Fördröj leverans av e-post

Postad i: Officepaketet, Outlook, Stress den 20 September, 2018 av Emma Busk Winquist

Ibland vill du kanske förbereda ett e-postmeddelande men skicka iväg det vid ett senare tillfälle. Det går utmärkt att göra i Outlook.

Skriv ditt meddelande precis som vanligt:

Fördröjd leverans

Gå till fliken “Alternativ” och välj “Fördröj leverans”

Fördröjd leverans

I dialogrutan som dyker upp kan du ställa in dag och tid då mejlet ska skickas iväg.

Ställ in datum och tid

Klicka sen på “skicka” precis som vanligt. Brevet ligger kvar i din Utkorg fram till den tidpunkt då du ställt in att det ska gå iväg. Datorn behöver inte vara igång den tid då brevet ska gå iväg. Det skickas ändå från servern.

Om du vill göra ändringar i brevet eller skicka iväg det direkt öppnar du bara brevet från Utkorgen och gör dina ändringar. Vill du att det ska gå iväg direkt går du in i Fördröj leverans igen och tar bort krysset ur rutan. Stäng och skicka iväg på vanligt sätt. Om du ångrar dig och inte vill skicka iväg meddelandet längre är det bara att ta bort det från Utkorgen.

//Emma

Taggar:  -  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress