Inkorgsregler i Outlook

Postad i: Övrigt den 22 October, 2018 av Stina Hellberg

1 people like this post.

I Outlook kan du skapa mappar för att sortera dina mejl. Visste du att du även kan skapa regler för att automatiskt styra in en viss sorts mejl i en mapp?

 

Börja med att skapa den mapp dit dessa mejl ska hamna. Högerklicka på Inkorg och välj Ny mapp…

 

 

Jag döper mappen till Fakturor.

 

 

Jag letar upp ett sådant typ av mejl som jag framöver vill hantera. I det här exemplet är det ett mejl som kommer från min kollega Marie varje gång hon vill att jag ska hantera en faktura i Raindance. I fliken START klickar jag på Regler – Skapa regel…

 

 

Sedan fyller jag i detaljer om vilka sorts mejl regeln ska skapas för. Samt vad som ska göras med dem. I det här fallet väljer jag att alla mejl som kommer från Marie vars ämnesrad innehåller texten Ny Leverantörsfaktura ska sorteras till mappen Fakturor. Klicka slutligen på knappen OK.

 

 

/Stina

0


 

Kommentera!

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress