Ett besök hos IT-utbildningars Drop-In

Postad i: IT-utbildningar den 2 May, 2019 av Stina Hellberg

1 people like this post.

Det är onsdag eftermiddag, klockan har precis slagit 15.00. I ett rum i G-huset på Campus Valla sitter tre IT-utbildare redo med sina datorer. Mellan sig har de kunskaper om många av de datorprogram som används dagligen på LiU, till exempel Lisam, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Zoom, Teams med flera.

Hallå där! Varför sitter ni här?

Vi sitter här redo att hjälpa LiU-anställda med deras IT-frågor. Om man har en fråga om hur man gör en viss sak, i till exempel Lisam eller Excel, så går det bra att fråga oss.

 

Hur ofta sitter ni här?

Vi har tid för Drop-in varje onsdag kl. 15.00-16.30. Oftast sitter vi i G-huset, i Didacticums lokaler, men vissa onsdagar kan man hitta oss på Campus US eller Campus Norrköping. Från och med i höst så kommer vi att flytta verksamheten från G-huset till Studenthuset.

 

Måste man ta sig till er för att få hjälp?

Nej, det går lika bra att anmäla att man vill bli uppringd under Drop-in-tiden. I så fall tar vi kontakt via önskad kanal, man får välja mellan Teams eller Zoom. Under videosamtalet kan vi dela skärm, så att vi kan diskutera frågan samtidigt som vi har samma vy av programmet framför oss.

 

Vad bra! Så jag kan höra av mig till er med alla mina IT-relaterade frågor?

Nja, inte riktigt. Vi svarar främst på frågor om de program vi har kurser i. Vi kan till exempel inte svara på frågor om Raindance eller Schemaplaneraren. Vi kan inte heller hjälpa till med datorer som krånglar eller är trasiga, i så fall hänvisar vi till Helpdesk.

 

Okej, jag förstår. Men var kan jag läsa mer om detta?

Vi har en sidan på webben som handlar om IT-utbildningars Drop-in. Där kan man se vilka tider vi finns tillgängliga, var vi sitter och vilka program vi kan svara på frågor om. Det är även där man kan anmäla sin fråga, om man önskar att bli uppringd.

 

Hoppas vi ses där!

/Stina

0


 

Taggar:  - 


Kommentera!

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress