Skapa en kort alternativ webbadress

Postad i: Föreläsa, Övrigt, Webb den 26 September, 2019 av Stina Hellberg

Webbadresser kan ibland vara väldigt långa, vilket är opraktiskt om du vill dela den med andra. Särskilt om du håller i ett möte och ska be deltagarna att gå in på en viss webbsida. Då kan du använda dig av en tjänst för att skapa en kortare webbadress som leder till samma sida.

I den här videon, skapad av Youtubeanvändaren Richard Byrne, får du tre tips om hur du skapar en alternativ webbadress som är både kort och lätt att stava till.

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress